Goose – Control! Control, Control!
Door op 06 december 2012

Band: Goose
Album_title: Control! Control! Control!
Genre: Alternative
Release_date: 10/11/2012
Label: Safari
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3146781
Control! Control! Control! Goose
3.5
3.5

Belgie heeft met Front 242, Neon Judgement enkele zeer beruchte electrobands in hun gelederen en heeft een naam hoog te houden in dat genre. Kan Goose zich daarbij voegen? Met Control! Control! Control! komen de Kortrijkenaren onder leiding van Mickael Karkousse aardig in de buurt.

Goose stond in september al in Maastricht op het Bruisfestival waar ze al enkele nummers van Control! Control, Control! lieten horen. Snoeiharde bassen en drums, gierende synths en het publiek werd volledig ingepakt.

Control!, Control!, Control! laat staccato EBM beats, overstuurde en ijskoude gecombineerd met nerveus drumspel en meer gitaarspel horen (gevolg van de producer???). Vreemd genoeg wordt op het album na enkele opzwepende songs als het titelnummer Control en Lucifer het tempo bij Your Ways bruusk naar beneden getrokken waarna met veel psychose de boel weer wordt rechtgetrokken.

Van psychose naar snoeiharde gezweepte beats met bijbehorende striemende gitaar in Right In The Game. Heeft Goose zijn rythme gevonden en… heeft Front 242 een opvolger gevonden?

Tracklisting Control! Control, Control!:

 1. Control
 2. Real
 3. United
 4. Lucifer
 5. Your Ways Modern Times
 6. Come On
 7. Strong
 8. Fatal
 9. Right In The Game
 10. Rise And Fall
 11. Synrise [Live at Pukkelpop 2012]