Goodtime Boys – What’s Left To Let Go
Door op 22 oktober 2012

Band: Goodtime Boys
Album_title: What's Left To Let Go
Genre: Emo, screamo, punk, hardcore, melodic hardcore
Release_date: 10/22/2013
Label: Bridge Nine Records
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3139227
What's Left To Let Go Goodtime Boys
3
3

Goodtime Boys is een Engelse emo/screamo/hardcoreband en hoewel de bandnaam vriendelijk klinkt, doet de muziek dat minder. Het debuut, What’s Left To Let Go bevat tien songs, opgesplitst in twee delen. Nummer één tot en met vijf zijn opgenomen in april 2012, nummers zes tot en met tien in februari 2011. Of er een verschil te horen is tussen deel één en twee? Jazeker.

Na de eerste luisterbeurt valt meteen op dat de nieuwere nummers aan één stuk doorstampen en minder rustmomenten kennen dan de nummers uit 2011. Ook klinkt het tweede deel van de cd gewaagder en wordt er meer geëxperimenteerd dan in de eerste nummers. Soms klinken er zelfs God Is An Astronaut sferen door de liedjes en herkennen we zowaar melodie.

Het genre dat de vijf lads beoefenen is er niet één dat iedereen even leuk vindt. Toch slagen de jongens erin een gevarieerd en lekker album te maken met tempowisselingen, snelle drums en rauwe screams die altijd urgent klinken. Grappig is de kale oude man met grijze baard en pigmentvlek op de hoes. Die straalt grauwheid en tegelijkertijd rust uit. Handig zijn ook de teksten in de hoes, want de ‘zang’ is vaak onverstaanbaar.

Goodtime Boys is voor liefhebbers van Kerouac, Maths en Midnight Souls een goede keus.

Tracklisting What’s Left To Let Go:

  1. Bloom
  2. Callous
  3. Breathe
  4. Reunion
  5. Rest
  6. Wake
  7. Daylight
  8. Harrow
  9. Bliss
  10. Sleep