Goat – Commune
Door op 20 september 2014

Band: Goat
Album_title: Commune
Genre: Alternative
Release_date: 09/22/2014
Label: Rocket Recordings
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3335309
Commune Goat
3
3

Het debuut World Music oogstte krap twee jaar geleden juichende kritieken in tal van media waaronder de internationaal invloedrijke Engelse muziekmedia. De opzwepende en mysterieuze optredens  van de gemaskerde muzikanten  en zangeressen vergrootten de hype waardoor Goat uit het niets plotseling een hippe band werd.  De redactie van Written in Music was geen uitzondering en ook wij waren zeer te spreken over het debuutalbum.

Ruim een jaar later moeten we echter concluderen dat we het album de laatste tijd nauwelijks uit de kast hebben gehaald. De reden wordt onmiddellijk duidelijk als we het nieuwe album Commune draaien; de muziek is nog steeds intrigerend, maar de zang werkt al snel op de zenuwen. Plat gezegd, het geblèr van die wijven bederft menigmaal het luisterplezier. Commune gaat verder waar Goat bij World Music was opgehouden en bevat wederom een fraaie mix van Afrikaanse muziek (Kuti en Touré), jazzrock, funk en psychedelica.

Meteen vanaf het openingsnummer Talk To God kunnen de dansschoenen uit de kast want de Zweedse band swingt als ontsnapte seksdelinquent op een parenclub. Waar de band op het debuut voor een enorme verrassing zorgde, klinkt Commune eigenlijk te voorspelbaar. Het nieuwtje is eraf al horen we op Words wel synthesizerinvloeden die in de verte associaties oproepen met een band als Massive Attack.  De band komt het best tot zijn recht tijdens lange instrumentale passages zoals in Hide From The Sun en Bondye. Zodra de dames hun bek daarna weer opentrekken op Gathering Of Ancient Tribes moeten we concluderen dat het erg jammer is dat Goat geen instrumentale band is. Mogen we duct tape meenemen bij het volgende voodoofeestje?

Tracklisting Commune:

  1. Talk to God
  2. Words
  3. The Light Within
  4. To Travel the Path Unknown
  5. Goatchild
  6. Goatslaves
  7. Hide from the Sun
  8. Bondye
  9. Gathering of Ancient Tribes