Gezocht: etiket voor Serj Tankian
Door op 16 augustus 2010

Artiest: Serj Tankian
Album_title: Imperfect Harmonies
Genre: alternative
Label: Warner Music

Recensenten plakken graag een etiket op een artiest of band om de lezer snel duidelijk te maken in welk hoekje of (sub)genre de artiest/band actief is. In het geval van Serj Tankian is het schier onmogelijk om één of zelfs twee etiketten te plakken.

De Libanese Tankian die naam en faam verwierf als zanger van het onvoorspelbare gezelschap System Of A Down, komt op 17 september met een tweede studioalbum Imperfect Harmonies op de proppen. Het album is de opvolger van zijn in 2007 verschenen debuut Elect The Dead. Dit nieuwe Imperfect Harmonies is een allegaartje van stijlen dat door Tankian wordt omschreven als ‘electro-orchestral-jazz-rock’. Tsja, dat is geen omschrijving waar we veel wijzer van worden. Het wordt dus weer even afwachten wat deze veelzijdige artiest voor ons in petto heeft.

Tekstueel zal het album aansluiten bij zijn voorganger en worden we op boodschappen van een politieke, sociale en persoonlijke aard gepresenteerd. Tankian over het album: “My intentions have always been to make music that is creative, quality, and moving. I have never learned the static method of repeating myself musically whether in System or now. Each record I have made has been different musically, yet they all carry the same integral spirit.”

Op het Lowlands festival is Serj Tankian op 22 augustus samen met het Metropole Orkest te zien en te beluisteren in de Alpha tent. Bezoekers worden dan ongetwijfeld verrast op materiaal van zijn nieuwe album.

Written in Music Nieuwsbrief