Frank Turner – Last Minutes And Lost Evenings
Door op 06 november 2012

Artiest: Frank Turner
Album_title: Last Minutes And Lost Evenings
Genre: Alternative
Release_date: 11/05/2012
Label: Epitaph
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3130831
Last Minutes And Lost Evenings Frank Turner
4
4

De afgelopen twee jaar zijn overweldigend geweest voor de Britse singer-songwriter Frank Turner. Met zijn overrompelende punk poetry en opwindende dan weer verstilde songs gecombineerd met een immer weergaloze performance wist hij ieder publiek met gemak te overtuigen. Niet alleen speelde hij en zijn band The Sleeping Souls elke zaal plat, ook wist hij in vele landen de radio te vinden. Het hoogtepunt van dit afgelopen jaar vonden in een uitverkocht Wembley Arena optreden en een performance bij de opening van de Olympische Spelen een absoluut hoogtepunt.

Nadat hij Europa veroverde lijkt nu ook Amerika om te gaan voor fenomeen Frank Turner. Als voorprogramma van The Gaslight Anthem, Dropkick Murphys en The Offspring wist hij het Amerikaanse publiek te veroveren. De headline tour die op deze voorprogramma’s volgde voorspelt een grootse doorbraak voor het komende jaar.

Het net verschenen album Last Minutes And Lost Evenings geeft een prima overzicht van wat de man de afgelopen jaren heeft gedaan. Eigenlijk voor de Amerikaanse markt gemaakt is het album nu ook in Europa verkrijgbaar gemaakt. Met als erg fijn extra een DVD die het geweldige concert dat hij in Wembley gaf bevat. Zo mogen we een verzamelaar heel erg graag zien verschijnen! En hoe goed Frank Turner ook op album kan zijn, live overtuigt de man in volle glorie. Zijn aanstekelijke presentatie en manier van spelen overrompelen het publiek ook als het een veel grotere zaal dan het Wembley betreft.

Tracklisting Last Minutes And Lost Evenings:

 1. I Knew Prufrock Before He Got Famous
 2. I Still Believe
 3. Try This At Home
 4. The Real Damage
 5. Father’s Day
 6. Nashville Tennessee
 7. Dan’s Song
 8. Substitute
 9. Reasons Not To Be An Idiot
 10. Sons Of Liberty
 11. The Road
 12. Long Live The Queen
 13. The Next Round
 14. Photosynthesis
 15. The Ballad Of Me & My Friends