Fraaie sessie van nieuwe hoop Indians
Door op 30 november 2012

Band: Indians
Genre: Alternative
Label: 4AD

Indians, het muzikale alter ego van de uit Kopenhagen afkomstige Søren Løkke Juul, zijn afgelopen maand tot de illustere 4AD familie toegestreden. Terwijl de band nog maar een optreden had gegeven op basis van een, in eigen beheer uitgebrachte, single wist de band al zoveel belangstelling te genereren dat vele platenmaatschappijen klaar stonden om de band te tekenen. 4AD pakte Indians voor de hele wereld op. Vervolgens kreeg de band deze afgelopen zomer de kans om zich in de kijker te spelen via voorprogramma’s bij Beirut, Bear In Heaven, Lower Dens, Weird Dreams en Retribution Gospel Choir.

Om het contract met Indains te vieren vroegen de mensen van 4AD de band om een bijdrage te leveren aan de vermaarde 4AD Session series. Opnamen werden vervolgens gemaakt op Osea Island – een redelijk onbekend, privé-eiland in de riviermond van Blackwater in Essex – en de grote uitdaging werd gevonden om in de open natuur te spelen, op te nemen en te filmen. Om optimaal van de plek te genieten en de lokatie goed in beeld te brengen werd gekozen om elke song steeds op een andere plek op te nemen, inherent aan de sfeer van de song.

Natuurlijk moest er ook rekening gehouden worden met het licht. I Am Hauted werd opgenomen in de vroege middag net nadat de eb was gekomen. Net toen de zon achter de horizon was verdwenen werd Magic Kids vastgelegd. New werd in de avond en de vroege ochtend geschoten. Opvallend is te te zien in de beelden hoe goed de fijne composities van Søren Løkke Juul en de bandperformance passen bij de sfeer van de omgeving. Dit drieluik biedt een mooie inzage in wat we volgend jaar van Indians kunnen gaan verwachten.