FKA Twigs – LP1
Door op 07 augustus 2014

Band: FKA Twigs
Album_title: LP1
Genre: Alternative
Release_date: 08/07/2014
Label: Young Turks
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3329940
LP1 FKA Twigs
4.5
4.5

Als er iemand de nieuwe tijd vertegenwoordigd is het de Britse Thaliah Barnett, de naam achter FKA (formaly known as) Twigs. Volop op het internet aanwezig met nieuwe muziek en superslimme video’s.

In de twee jaar dat ze nu in de picture is werd met twee sterke ep’s die met opvallende video’s (Water Me en Papi Pacifi) gepaard gingen een ware hype gecreëerd. Met het eerste volledig album, simpelweg LP 1 gedoopt, wordt de hype volledig rechtgetrokken. De songs prikkelen, zijn prettig gelaagd en laten een artiest met een echt nieuw geluid horen: heen en weer stuiterende beats, spannende, immer warm klinkende synths en de bijna fluisterende dan weer prachtige soulvolle stem van Barnett als basis kenmerken.

LP 1 is een album als geen ander. Het volledig op spannende beats drijvende, vrijwel basloze, album klinkt zo opwindend als maar weinig nieuwe albums dat doen. Vanaf het eerste moment creëert Barnet met haar songs een optimale spanning en sfeer. Haar muzikale partners, zoals Paul Epworth (Adele), Emile Haynie (Eminem, Lana Del Rey), de geweldige Sampha, en Solange Knowles’s voormalige kompaan Dev Hynes, vullen de boeiende composities van Barnett tamelijk briljant in. De sound moet echter volledig door Barnett zijn uitgedacht want hoewel ze dus verschillende producers kennen klinken de songs als een opvallend coherente collectie.

Het zijn songs als Lights On, Two Weeks, Pendulem, Video Girl, Hours, het waanzinnige Numbers en Give Up die gelijk grote indruk maken maar de rest van de in totaal 10 songs beklijven al snel net zo hard. LP 1 is een net zo verrassend als sterk en innemend album van een artiest met een zeer grote toekomst.

Tracklisting LP 1:

  1. Preface
  2. Lights On
  3. Two Weeks
  4. Hours
  5. Pendulum
  6. Video Girl
  7. Numbers
  8. Closer
  9. Give Up
  10. Kicks