Eindelijk een nieuw album van Spain
Door op 22 april 2012

Band: Spain
Album_title: The Soul Of Spain
Genre: Roots, Alternative
Label: Glitterhouse Records

Na meer dan 10 jaar komt er, op 14 mei, eindelijk een nieuw album van Spain uit. The Soul Of Spain is een ander album geworden, waarbij de band nu ook eens een stevige gitaarmuur weet op te zetten. Maar schrik niet, die ware slowcore Spain sfeer die de songs van Josh Haden in zich hebben, krijgen er alleen maar extra kracht door.

Spain is natuurlijk de band van Josh Haden ( zoon van jazz legende Charlie Haden). Hun debuutalbum Blue Moods of Spain (1995) viel op maar binnen een wel heel kleine groep fijnproevers. Toen vader Charlie in een ideaal samenwerkingsproject met Pat Metheny de van hen Spain debuut afkomstige songs Spiritual opnamen voor hun meesterwerk Beyond The Missouri Sky, werd het meesterschap van Josh Haden als songschrijver van belangwekkende songs erkent. De songs van het album werden vervolgens ook gebruikt in een aantal speelfilms en TV shows (Phoenix, Garage Days). Toen vervolgens ook Johnny Cash Spiritual opnam voor het album Unchained (American Recordings II) was de status van de band gevestigd.

Het tweede album She Haunts My Dreams (1999) bleek de prima opvolger. De trage, slepende songs bleken nog bezwerender als op het debuut. Ook het derde album I Believe uit 2001 bleek een schot in de roos. Na een wereldtour werd het vervolgens wel heel erg stil rond de band. Maar met het nieuwe album The Soul Of Spain op 7 mei in de winkels is de band weer helemaal terug. Dit keer met een nieuwe bezetting: Daniel Brummel ( van de band Ozma) op solo gitaar, Randy Kirk gitaar/keyboard en Matt Mayhall op drums. De band komt ook gelijk over om 2 concerten te doen in zowel Brussel als Utrecht.

Concerten:

  • 12 mei: Les Nuits Botaniques-Brussel
  • 24 mei: Tivoli-Utrecht