Eerste Nederlandse Onafhankelijke Label Markt
Door op 28 augustus 2012

Eerste Nederlandse Onafhankelijke Label Markt gaat op zondag 2 September plaatsvinden in de Tolhuistuin te Amsterdam – Noord. Op de platenmarkt etaleren en verkopen muziekmaatschappijen hun spullen direct aan het publiek. De Markt is vrij toegankelijk en begint om 11uur.

Het gros van de indies die Anno 2012 actief zijn in Nederland staan 2 September met een eigen kraam in de Tolhuistuin. Van Snowstar Records tot NON Records en van Top Notch tot Excelsior Recordings. Ook de vertegenwoordigers alhier van 4AD, XL Recordings, Mute, Sub Pop etc. zijn present met de aanwezigheid van Beggars, Konkurrent en [PIAS]. Verder nemen Goomah Music, Cool Buzz, Rush Hour, Noah’s Ark, Suburban, Delsin, Grey Past Records, Quadrofoon, Epitaph, Dox Records en Smikkelbaard mooie waar mee naar de Tolhuistuin.

De Label Markt moet volgens een woordvoerder ‘een viering van de onafhankelijke popcultuur’ worden. ‘We willen showen wat er allemaal voor bijzonders vandaag de dag op de markt komt. CD’s natuurlijk, maar vooral veel mooi vinyl, speciale uitgaven, boeken, posters, misdrukken allicht, en andere exclusieve spullen zullen worden tentoongesteld én verkocht. Beschouw het al een kruising tussen de platenbeurs, een grote expositie en een boerenmarkt.”

De Label Markt wordt omlijst door DJ sets, kleine akoestische optredens en fijne horeca.

’s Avonds vindt er in de Tuinzaal van het Tolhuistuin gebouw nog een afsluitend optreden plaats van een vooraanstaand artiest die binnenkort een nieuw album laat verschijnen.