Eerste 4 solo-albums David Sylvian opnieuw op vinyl
Door op 20 februari 2019

Artiest: David Sylvian
Genre: Alternative
Label: Virgin

Een hoogtepunt in het opnieuw uitbrengen van vinyl is zonder enige twijfel bereikt met de heruitgave van de eerste vier solo-albums van David Sylvian: Brilliant Trees (1984), Alchemy – An Index Of Possibilities (1985), Gone To Earth (1986) en Secrets Of The Beehive (1987). Een fabuleus kwartet albums dat door hun avontuurlijke karakter als tijdloos de muziekgeschiedenis in is gegaan.

david_sylvian_gone_to_earth_2019_vinyl_edition

Sylvian besloot om samen met ontwerper Chris Bigg al het artwork te herzien en de eerste vier albums met nieuwe hoezen uit te brengen. In werkelijk schitterende nieuwe uitgaven in klaphoezen (behalve Index), veel nieuwe foto’s en uitgebreide teksten op de binnenhoezen en, allerbelangrijkst natuurlijk, de muziek volgens de zo uitstekende remasters uit 2003 (waardoor Secrets Of The Beehive ineens geen ruis meer had) en op 180 grams geperst.

Brilliant Trees

David Sylvian’s solodebuut uit 1984 wordt voor het eerst uitgebracht op 180 grams. David werd op het album muzikaal bijgestaan door het indrukkende koppel muzikanten Holger Czukay, Jon Hassell, Kenny Wheeler, Mark Isham, Phil Palmer, Ryuichi Sakamoto en Danny Thompson. Bekend van de songs Red Guitar, The Ink in The Well en Pulling Punches wordt het album nu uitgebracht in een mooie klaphoes met nieuwe fotowerk en veel informatie op de binnen-hoes.

Alchemy – An Index of Possibilities

David Sylvian’s ‘tussenalbum’, samengesteld uit twee totaal verschillende projecten uit 1985, nu voor het eerst uitgebracht op 180 grams vinyl. Met Holger Czukay, Robert Fripp, Jon Hassell, (broer) Steve Jansen, Ryuichi Sakamoto en Kenny Wheeler als medemuzikanten. Wederom in een geheel nieuwe hoes gestoken met prachtige foto’s van de hand van (vaste) fotografe Yuka Fujii.

alchemy

Gone To Earth

David Sylvian’s tweede solo album uit 1986 wordt nu voor het eerste uitgebracht als dubbelalbum op 180 grams. David werkte op dit album samen met Robert Fripp, Bill Nelson, Kenny Wheeler, John Taylor, Phil Palmer, B.J. Cole, Mel Collins, Steve Jansen, en Steve Nye. Bekend van onder meer Silver Moon en Taking The Veil, is ook deze uitgave voorzien van volledig nieuw artwork met niet eerder gepubliceerde foto’s Yuka Fujii, zowel op de hoes als binnen-hoezen.

david_sylvian_secrets_of_the_beehive_2019_vinyl_edition

Secrets of The Beehive

David Sylvian’s derde solo album uit1987 nu voor het eerst uitgebracht op 180gram vinyl. David nam het akoestisch klinkende album op met David Ryuichi Sakamoto, Mark Isham, Steve Jansen, Danny Thompson en David Torn. Bekend van onder meer Orpheus en Let The Happiness In is ook dit album nu in een klaphoes uitgebracht met nieuw artwork, veel niet eerder gepubliceerde foto’s van Nigel Grierson, zowel de cover als binnen-hoes als de binnen-hoezen van het vinyl zelf.