Eastern Flow is het nieuwe album van Desert Ships
Door op 11 februari 2019

Band: Desert Ships
Album_title: Eastern Flow
Genre: Alternative
Label: Eigen beheer

In 2012, dus veel te lang terug alweer, verraste het Londense Desert Ships ons met het wel heel mooie debuut Doll Skin Flag. Bijna negen jaar later is het dan eindelijk tijd voor album #2: Eastern Flow. Het album zal op 1 maart verschijnen.

De band nam het merendeel van de songs voor het nieuwe album afgelopen jaar op in de vermaarde Studio 2 (de Beatles studio) in het Londense Abbey Road en kreeg daar de hulp van Haydn Bendall (bekend van zijn werk met Kate Bush) en Alex Scannell (The Bees). De rest van de songs werd opgenomen in de Mikrokosm Studio’s in Lyon, met de van Thurston Moore bekende Benoit Bel als grote hulp.

Mark Gardener, van helden Ride en een groot fan van de band, nam net als voor het debuut de belangrijke taak tot zich om het album de juiste energie en sfeer mee te geven in de mix.

Met het debuut en de tussendoor nog uitgebrachte Skyliner EP in 2014 is Eastern Flow wederom een grote muzikale stap voorwaarts. De tijdloze muzikale invloeden zijn gebleven maar de band duwt muzikaal weer wat verder door. Desert Ships is een duidelijk Britse band met psychedelische invloeden over stevige rock. Compleet met galmende mysterieuze vocalen, in songs met sterke melodische lijnen opgezet.

Met arrangementen van Jules Buckley (Heritage Orchestra, Metropole Orkest), gespeeld door leden van de Heritage Orchestra in een aantal songs als sterke extra troef.

Hieronder alvast de video van de eerste single Idle Daze: