Dustbombers – Dustbombers
Door op 01 juni 2016

Band: Dustbombers
Album_title: Dustbombers
Genre: noise rock, wave
Release_date: 05/15/2016
Rating: Drie sterren (3)
Dustbombers Dustbombers
3
3

Dustbombers is een Arnhems/Nijmeegse band opgericht in 2012 uit gitarist Erik Drost en bassist en zanger Joost Reijnders. Na een eerste demo in 2013 is nu de eerste titelloze langspeler uit.

In de tamelijk uptempo albumopener Cambo is direct te horen dat de mosterd wordt gehaald bij duistere postpunk en industrial bands die de jaren tachtig opschudden. Reijnders’ doet met het ijzige stem zingen van teksten als “Try not to worry, try not to make mistakes” denken aan Ian Curtis of de eveneens door Joy Division geïnspireerde Paul Banks van Interpol.

De overige veelal tragere nummers als The Guard en And Beyond klinken kil, onverholen duister en soms ronduit griezelig. De spookachtige stemmen en andere samples uit sciencefictionfilms dompelen zich als horrorfiguranten in het gruizige gitaarwerk.

De bas en het drumwerk in een nummer als Shadows And Tall Trees doen rillingen over je lijf lopen. Geen muziek voor op een zonovergoten festival, maar om te consumeren in een donkere woonkamer, met of zonder sterke borrel erbij.

Tracklisting Dustbombers:

Cambo
Ponies
Messiah
The Guard
And Beyond
Behind The Sun
Shadows And Tall Trees
Elements
  1. Cambo
  2. Ponies
  3. Messiah
  4. The Guard
  5. And Beyond
  6. Behind The Sun
  7. Shadows And Tall Trees
  8. Elements

Eerder verschenen in MusicMaker #437, juli/augustus 2016