[dunkelbunt] – Mountain Jumper
Door op 11 mei 2015

Band: [dunkelbunt]
Album_title: Mountain Jumper
Release_date: 04/30/2015
Label: Eigen beheer
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3385622
Mountain Jumper [dunkelbunt]
3.5
3.5

Ulf Lindemann die te werk gaat onder de naam [dunkelbunt], combineert electroswing met balkanbeats, jazz, reggae en muzikale (folk-) invloeden uit alle windstreken van de wereld (zowel Oosteuropa, Ijsland, Ierland, Spanje als de Verenigde Staten) op dit album. Dit alles smeedt hij tot een onwaarschijnlijk swingend geheel dat op natuurlijke wijze de verschillende muziekstijlen bij elkaar brengt.

De muziek is zeker niet alleen elektronisch van aard, maar het is juist in de combinatie van allerlei instrumenten met de elektronische experimenten dat de sleutel van dit album ligt. Het was de fascinatie met de verschillende muzieksoorten die Ulf tijdens jaren touren ervaren heeft, die hem bracht tot deze samensmelting. De muziek doet in zijn experimenteerdrift ergens denken aan Dusty Stray, de band waarin zanger-gitarist Jonathan Brown meerdere muziekstijlen bij elkaar brengt. Vergeleken met het eclectische [dunkelbunt] is de speelruimte van Dusty Stray wat minder veelomvattend.

Eigenzinnig, dansbaarheid koppelend aan folk en vooral ook sferen uit de diverse landen meenemend in het eindresultaat, dat is waar Ulf met dit album zeker in geslaagd is. Wil je als ware kosmopoliet wereldmuziek op een dansbare manier tot je nemen, dan is het tijd dat je je voeten in beweging brengt op de fijne klanken en beats van dit fraaie Mountain Jumper.

Tracklisting Mountain Jumper:

 1. Mountain Jumper
 2. Egal ft. Alix
 3. The River ft. Anduze & Mela
 4. Varvinar Friska
 5. Get Down
 6. Flat Foot Boogie
 7. Star Of The County Down
 8. NDW
 9. Swingy Mama ft. Alix & Killo Killo
 10. Ich Grill Mit Dir Die Abendsonne
 11. Boomerang ft. Alix & Cloud Tissa
 12. Smoking Gun ft. Anduze
 13. Ballroom Breakers ft. Judie Joy & Alix\Savages Y Suefo (dunkelbunt remix)