The Drink – Company
Door op 05 maart 2015

Band: Drink
Album_title: Company
Genre: Alternative
Release_date: 12/04/2014
Label: Melodic
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3362797
Company Drink
4
4

Het Londens trio The Drink speelt nostalgisch klinkende poprock, dat doet denken aan de vele door Phil Spector geïnspireerde bandjes met vrouwelijke vocalen. Een genre dat momenteel in trek is en zodoende kan het soms moeilijk zijn om daarbinnen nog origineel uit de hoek te komen. The Drink heeft daar geen moeite mee.

De belangrijkste troef is dat de band het genre enkel als basis neemt en het vervolgens combineert met ijle dreampop en een flinke scheut mathrock. Vooral laatstgenoemde overheerst, waardoor de muziek dikwijls onvoorspelbaar in het rond stuitert. Dit is te wijten aan technisch complexe instrumentatie. Hierdoor worden start-stop structuren gecreëerd, zodat de muziek constant een andere afslag neemt. Zangeres Dearbhla Minogue moet zich in allerlei bochten wringen om netjes aan te sluiten bij de rest, maar het lijkt haar geen enkele moeite te kosten. De toon- en structuur van haar zang is namelijk al net zo onvoorspelbaar. In een handomdraai gaat haar stem van een rustgevend donker geluid naar een korte, hoge gil.

Zo heeft de band op hun eerste album al een zeer eigen geluid in handen. Enerzijds heel toegankelijk en aanstekelijk, maar aan de andere kant springerig en technisch hoogstaand. Dat unieke geluid zorgt ervoor dat ze echt anders klinken dan genre-genoten. Een klein kritiekpuntje is dat al de stuiterende wendingen op den duur in een herkenbaar patroon vervallen, zodat de variatie er een beetje uitgaat. Enkel het verrassend zomers klinkende Playground gooit het over een andere boeg, waardoor het gelijk het meest opvallende- en leukste nummer van het album is. Hopelijk kunnen we nog meer mooie albums verwachten van dit eigenwijze bandje. Dit is alvast een goed begin.

Tracklisting Company:

 1. Microsleep
 2. Bantamweight
 3. Playground
 4. Dead Ringers
 5. Fever
 6. Wicklow
 7. At the Weekend
 8. Beats Are Sleeping
 9. Demo Love
 10. Desert
 11. Junkyard
 12. Haunted Place