dEUS dichtbij
Door op 13 juli 2011

Band: dEUS
Album_title: Keep You Close
Genre: Alternative
Label: PIAS

De zomermaanden zijn doorgaans wat marginaal wat betreft ‘grote’ nieuwe muziekreleases. Maar voor het najaar staat er alweer veel moois op de agenda. Onder meer een nieuw album van dEUS, met de naam Keep You Close.

dEUS’ vorige album Vantage Point is inmiddels al een jaar of drie oud en volgens frontman Tom Barman verschilt dit nieuwe album behoorlijk van de wat grimmige voorganger. Barman omschrijft Keep You Close als een zeer passionele, warme plaat. “Als Vantage Point een Wodka Redbull was, dan is Keep You Close een Mojito.” Keep You Close staat voor 19 september in de releasekalenders en werd eerder dit jaar over een periode van zes maanden in Antwerpen opgenomen onder leiding van productionele tandem David Botrill (werkte onder meer met Tool, Muse en David Sylvian) en Adam Noble (George Michael, Paul McCartney, U2).

Heel duidelijk vinden we die omschrijving van Tom Barman nog niet. Beter is het om gewoon maar te luisteren. De titeltrack van Keep You Close is vandaag (13 juli) ‘Le Son Du Jour’ op de Franstalige indie website MagicRPM.com en is de komende uren nog HIER te beluisteren. Dan wordt de vergelijking ook wat duidelijker. Was op Vantage Point nog het hoekige en schurende The Architect de track waarmee de plaat werd gelanceerd, hier horen we een veel ronder geluid terug. Een geluid dat een klein beetje doet denken aan het eveneens door Dave Botrill geproduceerde The Ideal Crash uit 1999, al is het natuurlijk moeilijk vergelijken met slechts één nummer. Maar goed, dat ene nummer doet absoluut uitzien naar het volledige album. Wellicht horen we er al iets meer van als dEUS half augustus Lowlands aandoet. Zij die daar niet bij kunnen zijn, krijgen hoogstwaarschijnlijk in het najaar de kans als dEUS naar verluid een tour door Nederland gaat maken.

Hou voor meer info over het album ook de website www.keepyouclose.com in de gaten. Vooralsnog is daar alleen een filmpje te zien van Tom Barman die ogenschijnlijk zowel Wodka Red Bulls als Mojito’s achter de kiezen heeft, maar het wordt binnenkort de officiële website van dEUS’ nieuwe album.