Desert Ships – Skyliner EP
Door op 10 april 2015

Band: Desert Ships
Album_title: Skyliner EP
Genre: Alternative
Label: Desertships.com
Rating: Vier sterren (4)
Skyliner EP Desert Ships
4
4

Met vier nieuwe, erg sterke tracks maakt het uit Londen afkomstige spacerock trio Desert Ships wederom duidelijk dat er een erg mooie toekomst in het verschiet ligt.

Dat Desert Ships de toekomst heeft had ook Mark Gardener van het legendarische Ride snel gehoord. Hij pikte de band al snel op nadat hij hun eerste demo’s gehoord had en produceerde hun sterke debuutalbum Doll Skin Flag van twee jaar terug. Met de vier tracks tellende Skyliner EP zetten ze hun samenwerking krachtig voort. Gardener weet als geen ander exact hoe vet hij de songs van het trio moet vastleggen.

Dat Mikey Buckley (zang/gitaar), Daniel McLean (bas) en Claude Trejoinis (drums) een gouden trio vormen bewijzen ook de songs op de Skyliner EP weer optimaal. Het lang uitgerekte, tot een geweldige climax uitgebouwde, titelnummer, met zijn dromerige zang en heerlijk voortduwende psychedelische gitaarwerk dat heerlijk dik over het ritmetandem ligt, is al een reden deze EP aan te schaffen. Het aanstekelijke Shell Shock en het fraai melancholieke Heart Beats sluiten daar naadloos op aan.

Naast de titeltrack geeft het ijzersterke, instrumentale Ausgang nog een heel erg goede reden om deze EP aan te schaffen. Het is een geweldig uitbundig, heerlijk lang uitgesponnen, super gedreven psychedelische ‘trip into space’. Zo’n track die zelfs na bijna 9 minuten nog eindeloos mag doorgaan. Ausgang is een van de allerbeste spacerock tracks die ik in heel lange tijd heb gehoord. De Skyliner EP is een geweldige voorbode van het nieuwe Desert Ships album dat begin volgend jaar (iets vertraagd doordat Ride weer bij elkaar is en Gardener absoluut ook het nieuwe album weer wil doen) in de winkels moet liggen.

Tracklisting Skyliner EP:

  1. Skyliner
  2. Shell Shock
  3. Heart Beats
  4. Ausgang