Des Demonas – Des Demonas
Door op 04 januari 2018

Band: Des Demonas
Album_title: Des Demonas
Genre: Alternative, Rock
Release_date: 12/01/2017
Label: In The Red
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3742722
Des Demonas Des Demonas
3.5
3.5

Washington, Dc band Des Demonas bestaat uit heel wat bekende koppen van de rauwe rockscene. Zo kennen we gitarist en frontman Mark Cisneros van Kid Congo en The Makeup. De andere leden komen uit bands als Thee Lollitas Foul Swoops, Citygoats en Suns of Guns. Het album komt tot slot uit op het In the Red label. De liefhebber weet dan genoeg.

In de praktijk klinkt dat natuurlijk als rammelende en rauwe garagerock, maar er is meer aan de hand. Een orgel giert dikwijls de bocht uit, gitaren variëren tussen donkere fuzz en galmende surf, monotone vocalen hangen tussen brabbelende spoken word en energiek geschreeuw, terwijl bas en drums gestaag doorbeuken. Het langskomen van tamboerijn en woodblock leggen leuke accenten. Qua sfeer wisselt het tussen 70’s fuzzrock en 60’s psychedelica met altijd een prominente rol voor het orgel. Buitenbeentje is het bezwerende There Are No Vampires In Africa, dat in Swahili word gezongen en met de combinatie van psychedelica en noiserock heel wat trager klinkt, maar des te gemener uit de hoek komt.

Niets nieuws, maar juist de uitwerking klinkt lekker fris. Soms wat psychedelischer, dan weer energiek en een enkele keer echt furieus. Over dit soort garagerock moet je niet te lang lullen, gewoon die volumeknop open en gaan….

Tracklisting Des Demonas:

 1. The South Will Never Rise Again
 2. Tuff Turf
 3. Liez
 4. Sideways Man
 5. There Are No Vampires In Africa
 6. Psychedelic Soldier
 7. Brown Rooster
 8. Do No Wrong
 9. Say You Tried
 10. Golden Eggs
 11. Teen Stooge

Niets nieuws, maar juist de uitwerking klinkt lekker fris. Soms wat psychedelischer, dan weer energiek en een enkele keer echt furieus. Over dit soort garagerock moet je niet tre lang lullen, gewoon die volumeknop open en gaan….