Dead Can Dance komt terug naar Nederland en Belgie
Door op 13 november 2012

Nog maar kort geleden speelden ze een subliem concert in het Utrechtse Tivoli. Dead Can Dance komt terug naar Nederland en staat op 24 juni 2013 in de HMH.

In 1998 verscheen van Dead Can Dance het laatste studio album, uitgezonderd in 2008 de hele box te hebben geremastered. 16 jaar na hun laatste studio album komen ze  met een gigantische comeback.. Met het nieuwe album keert de band succesvol terug naar haar fundamenten, tot groot behagen van de vele fans van het eerste uur. Dead Can Dance is reeds drie decennia lang muzikaal actief. In die periode zijn live concerten eerder schaars, maar steeds van een niet te evenaren, uitzonderlijke kwaliteit en intensiteit. Lisa en Brendan zijn zonder twijfel grote pioniers in de muziekgeschiedenis!

Zij is een Australische, hij is geboren in Londen. De twee ontmoeten elkaar in 1981 in Melbourne. In 1998 hebben ze samen al 8 albums uitgebracht en werken ze volop aan een opvolger. Nog voor het negende album gerealiseerd wordt, beslissen ze echter elk hun eigen weg in te slaan. Eén van hun nieuwe nummers, The Lotus Eaters, wordt een hele tijd later alsnog uitgegeven op de compilatieplaat Dead Can Dance 1981-1998 (2001).

Voor de breuk van de groep, legden zij een onberispelijk parcours af en gaven zij een nieuwe dimensie aan de hedendaagse muziek. Verfijnde klanken en ritmes, diepgaande teksten en spiritualiteit kenmerkten Dead Can Dance en inspireerden talloze artiesten. Met een geheel eigen stijl, ergens tussen cold wave, folk en wereldmuziek in, waren Lisa en Brendan de grondleggers van een uniek en vernieuwend muziekgenre.

In 2005 kruipt het bloed waar het niet gaan kan. Brendan en Lisa pikken de draad weer op gaan wereldtournee  Hun optredens in het Den Haag gaat niet onopgemerkt voorbij. Komt er een reünie met een nieuw album?  In de tussentijd toeren ze nog ene keer rond de wereld. Maar in augustus 2012 komt de langverwachte opvolger van Spiritchaser genaamd Anastasis. Deze langverwachte hereniging kan dan ook rekenen op groot enthousiasme. Niet alleen door muziekcritici, maar vooral door het publiek dat altijd trouw is gebleven..

Na een tour in 2012 kom gaan Lisa Gerrard en Brendan Perry in 2013 weer op tournee. Zaterdag 22 juni staan ze in de Vorst National te Brussel, maandag 24 juni staan ze op de planken van de HMH.

Deze grootse muzikale gebeurtenis mag je gewoonweg niet missen!