De prachtige psychedelische folk rock van Horse Thief
Door op 03 maart 2014

Band: Horse THief
Album_title: Faer in Bliss
Genre: Alternative
Label: Bella Union

Het uit Oklahoma City afkomstige Horse Thief is een band om de komende maanden goed in de gaten te houden. Hun eerste EP Grow Deep, Grow Wild kwam eind 2013 uit en was al geweldig. Hun, op 1 april te verwachten, volledige debuutalbum Fear In Bliss verdient dus alle aandacht.

Hier kun je alvast Devil, de eerste single van het nieuwe album horen:

“Our music is about more than just the songs we play,” zegt frontman Cameron Neal, “It’s about losing yourself in the sound and creating an experience that sticks with you long after the show is over.”

De band ontstond oorspronkelijk in Denton, Texas maar de bandleden besloten om allemaal naar Academy of Contemporary Music at the University of Central Oklahoma ([email protected]) te gaan. Voordat die school startte gingen de bandleden op trip naar Creede, Colorado om songs te schrijven. Ze ontdekten daar de naam Horse Thief op een landkaart voor wandelroutes en besloten dat de naam perfect bij hun muziek en levensopvatting paste.

Horse Thief bestaat naast voornaamste songschrijver Cameron Neal, die tevens de leadvocals voor zijn rekening neemt en gitaar speelt, uit Alberto Roubert op drums, Cody Fowler op bas, Zach Zeller op keyboards en Alex Coleman op gitaar. De muzikale stijl die ze op hun eerste EP laten horen is geworteld in de folk en psychedelische folk maar heeft ook interessante links naar de Britse jaren 80 indie, zoals The Smiths. Eerste single van de EP I Am The Bear heeft daar fijne trekjes van terwijl bijvoorbeeld de Oklahoma anthem Warrior dan juist weer in de rauwe epic psyche-rock hoek zit.

De band maakte het afgelopen jaar veel indruk op het podium. Niet alleen op SXSW in Austin maar ook als voorprogramma van Midlake tijdens hun Amerikaanse tour. Live opnamen van de song Little Dust werden op camera vastgelegd voor Angler sessions.