Onnavolgbaar Dans Dans live op het podium in Grenswerk
Door op 16 april 2015

Band: Dans Dans
Genre: Alternative

Op woensdag 22 april staat het Belgische drietal Dans Dans in Grenswerk te Venlo. Het drietal staat voor een enorme mix van stijlen en ze zoeken elkaar continu en uitdagend op.

Het trio Dans Dans (Bert Dockx op gitaar (ook zanger en bezieler van Flying Horseman), Fred Lyenn op bas, (beter bekend als Lyenn), songsmid en gitarist en Steven Cassiers op drums (o.a. ook bij Dez Mona) spelen van garagejazz, psychedelische blues en extatische noir soundtracks tot spacey rock-‘n-roll. Het drietal zoekt elkaar binnen die enorme mix van stijlen continue en uitdagend op. Een optreden van Dans Dans is altijd te kort, als een roes die de stilte achteraf haast ondraaglijk maakt.

Ze hebben inmiddels drie albums uitgebracht, het laatste album met de illustere titel ‘3′ kwam afgelopen herfst uit. Waar Dans Dans op hun eerste twee platen vooral andermans composities interpreteerden en radicaal bewerkten, zijn bijna alle nieuwe nummers van eigen makelij. De naam van de nieuwe plaat “3” geeft het al aan: meer dan ooit gaat Dans Dans om drie mensen die samen muziek maken, met hún ideeën in hún samenspel.

Dit betekent niet dat er volstrekte harmonie ontstaat, maar net dat Lyenn, Cassiers, en Dockx elkaar meer dan ooit besnuffelen als wilde honden: aftasten, aftroeven, en elkaar dan hijgend in de ogen staren. Hierdoor slaagt de band erin zichzelf opnieuw uit te vinden, en zijn eigen grenzen te verleggen. Meer electronica en toetsen. Een trio dat recht op zijn doel afgaat, maar zonder de makkelijkste weg te nemen. Schouder aan schouder, maar elke beweging van de anderen nauwlettend gade slaand. Want met Dans Dans weet je het nooit.