Creature With The Atom Brain op tournee met Mark Lanegan
Door op 14 december 2011

Band: Creature With The Atom Brain

Creature With The Atom Brain, de band van Millionaire-lid Aldo Struyf die zich eerder al uitnodigingen van o.a. The Dead Weather (UK/Europa) en Alice In Chains (USA/Canada) mocht laten welgevallen, kan opnieuw een mooie Europese tournee in het vooruitzicht stellen. Deze keer zullen ze de support verzorgen voor Mark Lanegan op een tournee van maar liefst 28 optredens in 13 landen.

Creature’s eerste volwaardige album I Am The Golden Gate Bridge verscheen in 2007 op het Munich label en werd een mix van scherpe, explosieve en melodische songs met gastvocalen van Tim Vanhamel en – niet toevallig dus – Mark Lanegan. In 2009 verscheen de opvolger Transylvania waarop Lanegan opnieuw een gastbijdrage leverde. Voor de mix van dat laatste album werd overigens niemand minder dan Chris Goss opgezocht; de man achter Masters Of Reality en producer van prima albums van Kuyss en Queens Of The Stone Age. Het pareltje kwam niet enkel uit in de Benelux (Munich Records) maar ook in de USA en de meeste Europese landen (The End).

Intussen is het ook uitkijken naar de release van het derde album van Creature With The Atom Brain. De eerste opnames zijn net afgerond en we verwachten een release kort voor de zomer.

Livedata

  • 28 februari – Oosterpoort, Groningen
  • 29februari – Paradiso, Amsterdam
  • 1 maart – Effenaar, Eindhoven