Crazy Clown Time is het debuutalbum van David Lynch
Door op 17 september 2011

Artiest: David Lynch
Album_title: Crazy Clown Time
Genre: Alternative
Label: Pias

Op 7 november zal het debuutalbum van visionair filmmaker David Lynch Crazy Clown Time uitkomen. Het album bevat 14 originele nummers in het genre elektronische pop. Geproduceerd en geschreven door Lynch. Crazy Clown Time zal zowel fysiek als digitaal beschikbaar worden gesteld, in de vorm van een Collectors Edition CD, exclusieve iTunes download met video een een dubbel LP met bonus tracks.

De twee tracks die in het najaar van vorig jaar al uitgebracht weren –Good Day Today en I Know, hebben al een flinke buzz gecreëerd rondom dit debuutalbum van Lynch. Zo schreef Los Angeles Time: ‘Beangstigende effecten en mysterieuze teksten, dit is de meest onverwachte reis van Lynch tot nu toe’ en verklaarde BBC: ‘David Lynch zet nu ook zijn stempel op de muziekwereld’. ‘Precies zo fijn raar als je zou verwachten van Lynch,’ zegt tot slot de Washington post.

De opnameperiode duurde een aantal maanden en vond plaats in Lynches eigen Asymmetrical Studios met ingenieur Dean Hurley, die ook de gitaar en drumstokken in handen neemt op een aantal nummers. Crazy Clown Time zal zeker in de smaak vallen bij fans van zijn films, maar zal daarnaast ook liefhebbers van gewaagde, quirky pop aanspreken. Lynch zelf omschrijft het resultaat als Moderne Blues.

Lynch’s passie voor muziek was altijd al prominent aanwezig in zijn films, beginnend met zijn debuutfilm Eraserhead (1977) waarin ‘in Heaven’, een nummer dat hij samen met Peter Lovers schreef, ten gehore werd gebracht. Deze lijn zet zich door tot zijn meest recente werk ‘Inland Empire’ (2006) welke diverse, door Lynch geschreven, nummers bevatte.

Vier jaar geleden richtte Lynch, gemotiveerd door zijn groeiende muzikale ambities, de David Lynch Music Company op. Daarna, in 2012, transformeerde hij zijn website (www.davidlynch.com) in een enorm digitaal archief waar al het uitgebrachte materiaal van de David Lynch Music Company op staat, plus onuitgebrachte singles, experimenten en instrumentale nummers, gemaakt door Lynch en of in samenwerkingsverband.