Conquering Animal Sound – On Floating Bodies
Door op 23 maart 2013

Band: Conquering Animal Sound
Album_title: On Floating Bodies
Genre: Indie, indiepop, indietronica, electronica, ambient
Release_date: 03/18/2013
Label: Chemikal Underground Records
Rating: Drie sterren (3)
On Floating Bodies Conquering Animal Sound
3
3

Conquering Animal Sound is een ‘indietronica’duo uit Glasgow, bestaande uit zangeres Anneke Kampman en gitarist James Scott. Sinds 2009 maken de twee samen muziek en dat resulteerde all snel in debuutalbum Kammerspiel. Nu is daar On Floating Bodies, een zeer waardige opvolger.

Wanneer je Conquering Animal Sound opzet, vraag je je af waarom de band zo heet en niet Conquering Bleep Sounds. Constant word je overspoeld door een bak vol gebliep, gepiep en gepingel. Zeker weten voor een geoefende luisteraar die niet zenuwachtig wordt van het eerste het beste geluidje. Wanneer je niet meer puur focust op de bliepjes en blapjes hoor je een kruising tussen bands als Braids, Blue Hawaii en IJslands’ trots Björk (laat Kampman ook niet geheel toevallig een nummer van haar gecoverd hebben, zie YouTube). De onderwatergeluiden (Floating Bodies?), zang, bliepjes, manier van zingen: alles doet aan deze allitererende artiesten denken.

Het beste luister je naar deze muziek op de vroege avond, na het eten maar ruim voor het slapen. Het is te nerveuzig om te verwenden als slaapmutsje, maar rustgevend genoeg om op te relaxen. Beste nummers zijn opener Ultimate Heat Death Of The Universe, waarin computerspelbliepjes, rammelende kettingen en ander geluid zich opdringt, Warn Me, waarin Kampman zwoel probeert: “My body is an island, come inside”, I’ll Be Your Mirror en Gloss (voor het eerst een andere stijl, meer spooky, minder bliepjes).

Tracklisting On Floating Bodies:

 1. Ultimate Heat Death Of The Universe
 2. The Future Does Not Require
 3. Warn Me
 4. No Dream
 5. I’ll Be Your Mirror
 6. Gloss
 7. A Noise Remains
 8. Ipse
 9. Mimese
 10. Treehouse
 11. Inner/Outer/Other