Cocteau Twins – Sunburst And Snowblind EP
Door op 16 november 2015

Band: Cocteau Twins
Album_title: Cocteau TwinSunburst And Snowblind EP
Genre: Alternative
Release_date: 11/07/1983
Label: 4AD
Rating: Vier sterren (4)
Cocteau TwinSunburst And Snowblind EP Cocteau Twins
4
4

De derde EP van Cocteau Twins kwam maar een week uit na het album Head Over Heels en was eigenlijk een mogelijkheid om nog wat extra opgenomen tracks, die niet voor dat album gebruikt waren, uit te brengen. Het wel van Head Over Heels afkomstige Sugar Hiccup was in een extra lange uitvoering de openingstrack.

De EP laat een geïnspireerd duo Guthrie en Fraser horen. Duidelijk was met Head Over Heels al geworden dat bassist van het eerste uur Will Heggie niet gemist werd en dat ze op eigen kracht nog beter wisten waar hun kracht lag. De drie erg mooie songs die de Sunburst And Snowblind EP naast Sugar Hiccup biedt laten de creatieve explosie goed horen.

Zowel From The Flagstones als Hithero en Because of Whirl-Jack laten een excellerende Guthrie en Fraser horen. Het waren songs die de band ook later altijd in hun livesets zou spelen en waarvan twee (From The Flagstones en Hithero) ook bijgesloten werden op The Pink Opaque, een prachtige verzamelaar die werd uitgebracht nadat de band ook in Amerika een following had gekregen. Opvallend was dat Sugar Hiccup en From The Flagstones de eerste Cocteau Twins-songs waren die ‘echte’ teksten hadden gekregen, waar de songs voorheen puur de prachtige tekstloze zang van Fraser kenden.

Tracklisting Sunburst And Snowblind:

  1. Sugar Hiccup
  2. From The Flagstones
  3. Hithero
  4. Because Of Whirl-Jack

Officiële releasedatum: 7 november 1983