Clarence Clarity verrast met Who Am Eye EP
Door op 12 december 2014

Band: Clarence Clarity
Album_title: Who Am Ey EP
Genre: Alternative
Label: Bella Union

Als er al een artiest aan het einde van het jaar nog even optimale aandacht verdient is het de Britse Clarence Clarity. Want met de EP Who Am Eye maakt Clarence Clarity grote indruk.

Het is wederom een fijn bizarre mix aan stijlen die Clarence Clarity op de officiële debuut EP laat horen. Van de eerdere tracks (Alive in the Septic Tank en The Gospel Truth) die van Clarence Clarity verschenen zijn we ondertussen bekend met de super lekkere dikke electro-funk vermengd met dikke, heen en weer stuiterende ritmes, stemvervormers en lekker verstorende samples. Het zijn deze ingrediënten die ook de 4 songs die de EP telt en die met opener Those Who Can’t, Cheat de eerste, erg sterke, single kent zo goed maken.

Wie achter Clarence Clarity schuil gaat blijft vooralsnog geheim. Er wordt getwijfeld of het niet Jai Paul of Burial in een pretvermomming zijn maar niets is duidelijk. De opvallende video’s brengen daar niet echt verandering in. Maar als de muziek zo goed is als op deze Who Am Eye EP maakt niemand zich daar druk over natuurlijk. Het album, met de voorlopige titel She Knew Exactly What She Wanted, But That Ain’t What She Got….(of wordt het toch No Now?) zal begin volgend jaar verschijnen.

Tracklisting Who An Eye EP:

  1. Those Who Can’t, Cheat
  2. Golden Gate
  3. Off My Grid
  4. Exaltations