Cheatahs – Extended Plays
Door op 20 februari 2013

Band: Cheatahs
Album_title: Extended Plays
Genre: Alternative
Release_date: 02/20/2013
Label: Wichita
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3167663
Extended Plays Cheatahs
4.5
4.5

Hoe opwindend de huidige, in oostelijk Londen bivakkerende, underground gitaarscene klinkt bewijst Cheatahs. Hun twee EP’s uit 2012, die alleen digitaal en op (beperkt verkrijgbaar) vinyl verkrijgbaar waren, zijn nu onder de titel Extended Plays op CD uitgebracht.

Cheatahs, bestaande uit de Britse gitarist James Wignall, de Amerikaanse bassist Dean Reid, de Duitse drummer Marc Raue en de Canadese zanger/gitarist Nathan Hewitt, is een geweldige nieuwe ontdekking te noemen. Op Extended Plays (een koppeling van hun EP’s The Swan en SANS) laat de band een uitermate opwindende sound horen die herinneringen oproept aan de gitaarbands die begin jaren 90 (via het Britse platenlabel Creation) de wereld veroverden. De intelligentie van Teenage Fanclub en The Boo Radleys, het fijn dwarse van Dinsaur Jr. en het heroïsche van My Bloody Valentine, Swervedriver en Sugar zijn verzameld in het geluid van Cheatahs.

De 8 tracks die Extended Plays kent zijn allen van grote schoonheid. Zowel in prachtig gitaarwerk als wervelende dynamiek van de ritmesectie. De zang kruipt mooi achter de fijne gitaarmuren vandaan. Vooral in songs als The Swan, SANS, Flake en albumafsluiter Froshed laat Cheatahs horen waar ze toe in staat zijn. Werkelijk prachtige verzameling songs deze Extended Plays! Cheatahs is absoluut de band om de komende tijd flink in de gaten te houden.

Tracklisting Extended Plays:

  1. The Swan
  2. SANS
  3. Fountain park
  4. Flake
  5. Coared
  6. Ripper
  7. Jacobi
  8. Froshed