Bob Mould – Silver Age
Door op 01 oktober 2012

Artiest: Bob Mould
Album_title: Silver Age
Genre: Rock, Alternative
Release_date: 10/02/2012
Label: Merge Records
Rating: Vier sterren (4)
Soundsid: 3125283
Silver Age Bob Mould
4
4

De special die we de afgelopen maanden over Bob Mould/Hüsker Dü en Sugar plaatsen krijgt een onverwacht mooi slot. Silver Age is namelijk een van de allerbeste solo albums die Mould maakte.

Met de albums District Line (2008) en Life And Times (2009) leek Mould alweer goed in vorm te komen na een wat halfslachtige muzikale periode in de jaren daarvoor. Met een gastrol bij Foo Fighters (Dave Grohl adoreert Mould!) en een tour als voorprogramma van diezelfde band is het heilige vuur weer optimaal gaan branden. Het tijdens een korte tour ook spelen van het Sugar meesterwerk Copper Blue zeker ook. De ideale combi van geweldige melodieën en strakke gitaarriffs die hij bij Sugar tot een hoogtepunt wist te brengen vinden ook op Silver Age hun weg. Wat een geweldige energie, wat een spelvreugde en bovenal wat een uitstekende songs!

Reeds 2 maanden geleden kregen we een voorproefje met de eerste single The Descent, een heerlijk pompende rocksong die met hart en ziel gespeeld werd. Het is duidelijk dat Mould in bassist Jason Narducy en drummer Jon Wurster zijn beste trio samenstelling sinds Sugar heeft. Het is duidelijk dat dit ook het beste uit Mould haalt want Silver Age staat vol songs met klasse van The Descent. Album opener Star Machine is wat dat aangaat een geweldige aanjager. Het titelnummer is vervolgens de perfecte opmaat voor The Descent. De drive blijft er daarna flink in met songs die nogmaals duidelijk maken waarom Mould’s songwriting van zo’n grote invloed is geweest op bands als Foo Fighters en ook jonge R.E.M. Het briljante Angels Rearrange klinkt zoals Peter Buck live de songs van Life Rich Pageant en Document naar een hoger punt trok. Ook Keep Believing en de geweldige albumafsluiter First Time Joy blijven daarna heerlijk in de powerrange hangen.

Silver Age heeft niet alleen Mould’s beste songs in jaren maar is tevens een coherent staaltje van hoe rock albums moeten klinken. Strak en beukend, perfect in balans in instrumenten en zang en ook dynamisch en warm. Als je bedenkt dat Bob Mould alweer 33 jaar in de muziek zit (Hüsker Dü werd in 1979 opgericht) en je dan nog steeds zulke relevante muziek kunt maken ben je een zeer grote.

Tracklisting Silver Age:

  1. Star Machine
  2. Silver Age
  3. The Decent
  4. Briefest Moment
  5. Steam Of Hercules
  6. Fugue State
  7. Round The City Square
  8. Angels Rearrange
  9. Keep Believing
  10. First Time Joy