Barbarisms – Browser
Door op 06 juli 2016

Band: Barbarisms
Album_title: Browser
Genre: altcountry; lo-fi pop
Release_date: 06/24/2016
Label: Devil Duck Records
Rating: Drieënhalve ster (3.5)
Soundsid: 3560065
Browser Barbarisms
3.5
3.5

Vanuit New York , via Virginia en Parijs verzeilde zanger en gitarist Nicholas Faraone in Zweden.In Stockholm ontmoette hij bassist Tom Skantze , Robin Af Ekenstam maakt het trio compleet . Tijdens de opnamesessies van het debuut werd kanker vastgesteld bij Ekenstam. De drummer verloor een ellenboog en voorhand maar werkte verder met een aan een aan een spatel bevestigde drumstick, het zegt iets over de vastberadenheid. De uit 2014 daterende, titelloze langspeler toonde al het talent van Faraone met folkachtig songwerk in een lo-fi idioom.

Op Browser wordt die de combinatie van akoestische en elektrische instrumentatie verder uitgewerkt in een meer melodische benadering. Van de opener Heaviest Breather tot de slotakkoorden van Tastemaker wordt je meegezogen in de leefwereld van Faraone. Die verwoordt zijn persoonlijke ervaringen met stembuigingen voorzien van  een rauw randje in intrigerend songwerk dat van eenvoudige countrypop Prison Rules naar meer gelaagde passages pendelt.

De eerder genoemde tracks en Older Than Birds zijn fraaie voorbeelden evenals  het duidelijk naar zijn nieuwe Scandinavische thuishaven verwijzende Rico Of The White Nights. Achter Ice Storm 2 waarin de gitaartjes met toetsenwerk aangevuld worden, huist een schrijnend  verhaal. Zo ontdek je telkens nieuwe zaken, zelfs in het bij de eerste beluistering eerder banaal overkomend I Have Not Seen You In Days.

Tracklisting  Browser:

  1. Heaviest Breather
  2. Lost Positions
  3. I Have Not See You in Days
  4. Prison Rules
  5. Older Than Birds
  6. Rico of the White Nights
  7. Ice Storm #2
  8. I Would Not Ask
  9. Eternal Recur
  10. Tastemaker

Written in Music Nieuwsbrief