Arno – Future Vintage
Door op 01 september 2012

Artiest: ARNO Hintjens
Album_title: Future Vintage
Genre: alternative rock roots
Label: PIAS
Release_date_reissue: 09/17/2012
Rating: Vierenhalve ster (4.5)
Soundsid: 3120336
Future Vintage ARNO Hintjens
4.5
4.5

Le grandeur des flamands artist. Terug naar de toekomst. Het alweer 19e solo-album, Future Vintage, van de voormalig frontman van TC Matic en Tjens Coutier biedt een reis als back to the future door diverse muziekstijlen. Origineel en gedetailleerd. Van dubstep via meezingers en surrealistisch rockend tot chansons en liederen waarbij poëtische hoogstandjes als “1-2-3-4 hoedje van papier” niet geschroomd worden.

Geproduceerd door John Parish komt Arno met surrealistische pakkende teksten gecombineerd met af en toe een bristolsoundachtige rockende gitaar. Arno’s rauwe stem gecombineerd met een lijfgeur en de bijbehorende sound brengt een geniaal concept. Van het terug in de tijd grijpende If I Was tot het rauw gevoelige chanson Chanson d’Amour. In I Don’t Believe is rechts links en links tot rechts verworden. In het samenwerkingsverband met Hintjens Jr. is het nummer Ostend Dub verworden tot een geniaal dubsound klankenspel met een toegift van zeemeeuwen.

Een totaal concept met verrassende wendingen. Arno’s poëtische kunsten in optima forma. Future Vintage zal de toekomst ingaan als een van de klassiekers van Arno. Encore. Encore.

Tracklisting Future Vintage:

 1. Show Of Live
 2. Quand les Bonbons Parlent
 3. I Don’t Believe
 4. Chanson D’amour
 5. Die Lie
 6. If I Was
 7. Ça Plane Pour Nous
 8. Dis Pas Ça à Ma Femme
 9. We Want More
 10. Elle Dit La Vérité
 11. Ostend Dub