Anna Of The North – Lovers
Door op 27 september 2017

Band: Anna Of The North
Album_title: Lovers
Genre: Alternative
Release_date: 09/07/2017
Label: Different
Rating: Drie sterren (3)
Soundsid: 3709646
Lovers Anna Of The North
3
3

De achtentwintigjarige Anna Lotterud werkte in een klein dorpje dicht bij Oslo. Omwille van liefdesperikelen boekte een vlucht naar Australië, waar ze in een bar haar liefdesverdriet van zich af zong met Brady Daniell Smith. Die noemde haar Anna Of The North, een naam die grappig, maar ook vanuit commercieel oogpunt erg interessant leek.

Brady en zij begonnen steeds vaker samen te werken. De in Nieuw Zeeland geboren, maar deels in Australië opgegroeide Daniell Smith vindt in de Noorse roots en zang van Anna een uitdaging. Zij vindt in Daniel Smith, die hoorbaar graag aan pc’s prutst en met opnamesoftware in de weer is, eveneens een contrapunt. Liefde laat zich niet bedwingen, zo stellen we wederom vast. Lovers is vooral het verhaal van hun eigen, hier bijeen gebundelde ervaringen in de liefde.

Lovers bestaat grotendeels uit singles en beoogt via hitwaardig materiaal aantrekkingskracht uit te oefenen. En ja, singles als Lovers en Money doen het ongetwijfeld goed op de radio. Dat is ook de grote sterkte van dit, in electropop grossierend duo. De ijselijke kwetsbaarheid waarmee het duo speelt is op zich interessant, al is het voor de luisteraar soms ook moeilijk om de aandacht te blijven houden.

Reden daarvoor is dat de composities te beperkt zijn in scope. Er valt aan te nemen dat de liefde een belangrijk thema is, maar er is nu eenmaal ook een wereld daarbuiten en die is op dit in Oslo opgenomen Lovers vrijwel afwezig. Nuja, niet helemaal, zoals onder meer uit Friends zou kunnen blijken. Maar verder is het een en al liefde, van Moving One, Someone en Lovers tot tracks als Feels en Baby.

Het is evenwel te gemakkelijk om dit album weg te zetten als een betekenisloos folietje. Daarvoor hebben we net iets teveel respect voor het werk dat dit duo in dit album stak. Wél kan en mag opgemerkt worden dat Lovers voor veel muziekliefhebbers wellicht overkomt als te zacht en zoet. Voor wie houdt van dromerige electropop kan het een aardige muzikale ontdekking zijn. Toch is het ook ergens zoals het duo aangeeft : de muziek, hoe zacht of zeemzoeterig ook, kan immers een betekenisvolle houvast voor mensen zijn.

Lovers is in onze ervaring vooral vanuit commercieel oogpunt interessant. Als u het aan ons vraagt: de songs zijn best aardig, maar zijn erg luchtig en kabbelen iets te veel weg zonder enig vorm van weerhaakje. Al worden gaandeweg ook wij er een héél klein beetje soft van.

Tracklisting Lovers:

  1. Moving On
  2. Someone
  3. Lovers
  4. Money
  5. Always
  6. Feels
  7. Baby
  8. Friends
  9. Fire
  10. All I Want