300 instore optredens op Record Store Day
Door op 15 april 2013

Intieme instore optredens, ontmoetingen met je favoriete artiesten en het ontdekken van nieuwe muziek: dit is zaterdag 20 april allemaal te ervaren op de winkelvloeren van 85 onafhankelijke platenzaken in Nederland, met meer dan 300 optredens van 115 artiesten op één dag.

Daarmee is Record Store Day in één klap het festival met de meeste podia van Nederland. Er is veel te zien, van lieflijke instores van Janne Schra, Tessa Rose Jackson en Snowapple, tot de garagepunk van bijvoorbeeld traumahelikopter en John Coffey. Van de funk, jazz en soul van N’tjam Rosie en Jungle By Night tot plat-Haagse gedichten van spoken-word artiest Boozy

Niet alleen Nederlandse artiesten geven zich volledig en vrijwillig voor Record Store Day, ook internationale artiesten zetten zich in. De Amerikaanse bluesmuzikant Seasick Steve geeft een zeer intiem concert in de platenzaak terwijl hij afgelopen zomer nog voor tienduizenden mensen stond te spelen op Pinkpop.

Battle

Orlando en Most Unpleasant Men zullen een aantal speciale instores geven. Geen poging tot het verbreken van het instore record dat Case Mayfield vorig jaar met 11 instores heeft neergezet, maar een wedstrijd tussen twee bands. Orlando begint in het noorden van het land, Most Unpleasant Men in het zuiden. Onderweg zullen ze verschillende opdrachten uit moeten voeren. Wie het eerst in Velvet Delft aankomt heeft de battle gewonnen. Volg de bands online of kom naar de platenzaken en support ze! op www.recordstoreday.nl staan de opdrachten en de route die ze afleggen.

Record Store Day After

Nadat de platenzaken hun deuren gesloten hebben kun je bij verschillende poppodia terecht voor een Record Store Day after. Jungle by Night speelt in Mezz Breda, een (mini)festival vindt plaats in LVC in Leiden, de Melkweg heeft een speciale filmavond en in de Vera wordt uitsluitend vinyl gedraaid tijdens de Record Store Day night. Alles gratis of met korting te bezoeken met een bonnetje van de platenzaak.